Pilaful dobrogean

GD Star Rating
loading...

pilaf dobrogeanPilaful dobrogean din maruntaie de miel reprezinta una dintre cele mai delicioase retete ale regiunii. Pilaful dobrogean din maruntaie de miel se prepara destul de rapid, necesitand destul de putina munca din partea gospodinelor.

Ingrediente:

  • 500 g mate de miel
  • 500 g ficat
  • 500 g rinichi
  • 700 g orez
  • 200 g ceapa
  • 200 g zarzavat
  • 2 g piper
  • 200 ml ulei
  • 2 g boia
  • 2 g ienibahar

 

 

Mod de preparare:

 

Ficatul, rinichii si matele de miel se pun intr-un vas cu apa clocotita si se oparesc. Acestea sunt scoase ulterior si sunt puse la fiert intregi impreuna sarea si zarzavatul.

Separat, se caleste ceapa taiata marunt. Apoi se adauga orezul care se caleste impreuna cu ceapa cateva minute.

Se scot maruntaiele, se taie bucati marunte si se adauga in pilaf pentru a fierbe impreuna cu orezul. La sfarsit se adauga boiaua, dar si piperul si ienibaharul.

 

Pofta buna!

Foto: http://gurmandino.ro

Lasa un comentariu...

*