Macroul marinat

GD Star Rating
loading...

macrou marinatMacroul marinat este una dintre specialitatile dobrogene, fiind o reteta destul de apreciata de catre toti locuitorii tarii. Cu toate acestea, macroul marinat se pregateste destul de usor, intr-un timp foarte scurt.

Ingrediente:

  • 4-5 buc macrou
  • 250 ml ulei
  • 250 ml otet
  • 500 ml de apa
  • 50 g boabe de piper
  • 3-4 foi de dafin

Mod de preparare:

Pestele se taie bucati – rondele si se pune in apa circa o ora. Dupa ce a fost scos din apa, acesta se pune la scurs si peste el se adauga otet, apa, ulei, piper, foile de dafin. Se pun intr-o oala si se dau la foc mic circa 2 ore. Pentru ca pestele sa capete un gust mai placut puteti adauga morcovi si ceapa taiate rondele mari.

Dupa ce s-a fiert, macroul este scos si poate fi consumat. Se serveste rece.

Pofta buna!

 

Foto: http://www.antena3.ro

Macroul marinat , 2.0 out of 5 based on 2 ratings

Lasa un comentariu...

*