GD Star Rating
loading...
loading...
Macroul marinat este una dintre specialitatile dobrogene, fiind o reteta destul de apreciata de catre toti locuitorii tarii. Cu toate acestea, macroul marinat se pregateste destul de usor, intr-un timp foarte scurt.
Ingrediente:
- 4-5 buc macrou
- 250 ml ulei
- 250 ml otet
- 500 ml de apa
- 50 g boabe de piper
- 3-4 foi de dafin
Mod de preparare:
Pestele se taie bucati – rondele si se pune in apa circa o ora. Dupa ce a fost scos din apa, acesta se pune la scurs si peste el se adauga otet, apa, ulei, piper, foile de dafin. Se pun intr-o oala si se dau la foc mic circa 2 ore. Pentru ca pestele sa capete un gust mai placut puteti adauga morcovi si ceapa taiate rondele mari.
Dupa ce s-a fiert, macroul este scos si poate fi consumat. Se serveste rece.
Pofta buna!
Foto: http://www.antena3.ro
Macroul marinat ,