Supa de gulii

GD Star Rating
loading...

supa de guliiSupa de gulii se numara printre preferatele romanilor din Crisana. Supa de gulii se prepara destul de rapid, necesitand un timp foarte scurt pentru preparare.

Ingrediente:

  • 5-6 gulii;
  • 1 ceapa;
  • 1-2 morcovi;
  • 1 ou;
  • 2 linguri de faina;
  • 100 ml de ulei;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 1 legatura de marar;
  • 1,5 l de supa;
  • smantana, dupa gust;
  • sare.

Mod de preparare:

 

Ceapa se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare si apoi sunt puse impreuna la foc mic pentru a fi calite cu putin ulei. Dupa ce s-au calit se adauga guliile tocate marunt pe razatoare si se lasa in continuare la foc mic in ulei. Dupa ce s-au calit se adauga supa.

Separat, se prepara din oua, faina si apa niste galuste care se pun treptat in supa cu o lingurita, insa numai dupa ce legumele s-au fiert. Pentru a fi mai pufose este de preferat sa adaugati in compozitia galustelor putina grasime – unt sau untura.

Atunci cand s-au fiert se adauga putin patrunjel si marar, tocate marunt. Pentru a fi mai gustoasa puteti sa o asortati cu putina smantana.

Pofta buna!

 

Foto: http://www.bucataras.ro

Lasa un comentariu...

*