loading...
Supa de gulii se numara printre preferatele romanilor din Crisana. Supa de gulii se prepara destul de rapid, necesitand un timp foarte scurt pentru preparare.
Ingrediente:
- 5-6 gulii;
- 1 ceapa;
- 1-2 morcovi;
- 1 ou;
- 2 linguri de faina;
- 100 ml de ulei;
- 1 legatura de patrunjel;
- 1 legatura de marar;
- 1,5 l de supa;
- smantana, dupa gust;
- sare.
Mod de preparare:
Ceapa se taie cubulete, morcovul se da pe razatoare si apoi sunt puse impreuna la foc mic pentru a fi calite cu putin ulei. Dupa ce s-au calit se adauga guliile tocate marunt pe razatoare si se lasa in continuare la foc mic in ulei. Dupa ce s-au calit se adauga supa.
Separat, se prepara din oua, faina si apa niste galuste care se pun treptat in supa cu o lingurita, insa numai dupa ce legumele s-au fiert. Pentru a fi mai pufose este de preferat sa adaugati in compozitia galustelor putina grasime – unt sau untura.
Atunci cand s-au fiert se adauga putin patrunjel si marar, tocate marunt. Pentru a fi mai gustoasa puteti sa o asortati cu putina smantana.
Pofta buna!
Foto: http://www.bucataras.ro