loading...
Cartofii taranesti la tigaie reprezinta una dintre retetele cele mai populare si cele mai bine asortate la orice fel de mancare.
Reteta de cartofi taranesti la tigaie este destul de usoara, necesitand un timp scurt de preparare.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- Sare
- piper
- rozmarin
- patrunjel
- marar
- 6 linguri de ulei
- 1 ceapa rosie
- 400 gr branza de vaci
- 3 linguri smantana
- 2 linguri cu iaurt
- 1 lingura de mustar
- 1 legatura de ceapa verde
- kaizer
Mod de preparare:
Se pun cartofii taiati rondele in apa sa fiarba circa 15 minute. Dupa fierbere, acestia se scurg si se aseaza in tigaia bine incinsa. Pe deasupra se pune verdeata si uleiul, lasandu-se la foc mic circa 30 de minute, avand grija sa amestecam in continuu.
Separat se prepara crema din smantana, branza, sare, mustar, ceapa, iaurt, piper. Se amesteca bine pana se face ca o pasta care se incorporeaza peste cartofi. Se poate adauga si kaizer prajit bucatele.
Pofta buna!
Foto: http://4.bp.blogspot.com