loading...
Borsul de Radauti este destul de cunoscut in meniurile restaurantelor bucovinene. Borsul de Radauti reprezinta o reteta pentru a carei preparare aveti nevoie de sfecla rosie.
Ingrediente:
- 1,2 kg carne de vita fara os
- 1,5 kg sfecla rosie
- 500 g fasole alba
- 200 g ceapa
- 200 g morcovi
- 100 g albitura
- 25 g sare
- 1 g piper
- 1 litru bors
- 5 g sare de lamaie
- verdeata
- cimbru
Mod de preparare:
Carnea se taie cubulete mici si se pune la fiert cu putina sare. Dupa primul clocot se ia spuma, apoi se adauga ceapa, morcovii si albitura maruntite. La mijlocul fierberii se adauga sfecla taiata fasii subtiri.
Separat se fierbe fasolea alba. Atunci cand este bine fiarta se adauga ciorba impreuna cu borsul proaspat, piperul si cimbrul. Se mai lasa sa fiarba pana da de cateva ori in clocot si apoi se adauga sarea si verdeata. Ciorba poate fi dreasa cu smantana.
Foto: http://www.reteteculinarenoi.ro