Supa banateana de gaina

GD Star Rating
loading...

Supa banateana de gainaIngrediente:

  • 1 gaina,
  • 3 morcovi,
  • 1ceapa mare,
  • 2 radacini pastarnac si patrunjel,
  • 1 telina,
  • 1 legatura patrunjel,
  • Sare si piper,
  • 2 oua,
  • 5 linguri de faina.

Preparare:

Se pune carnea la fiert in 3l de apa rece cu sare, indepartand treptat spuma. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se pun legumele curatate si spalate si cateva boabe de piper. Dupa fierbere, se scoate carnea si legumele, se strecoara supa si se pun din nou la fiert. Separat se amesteca ouale cu putina sare, uleiul si faina. Aceasta compozitie se pune intr-un cornet si se toarna, in fir subtire, in supa si se mai lasa la fiert 5 minute.

Lasa un comentariu...

*