loading...
Ciulamaua de ciuperci reprezinta una dintre specialitatile banatene. Ciulamaua de ciuperci este destul de usor de preparat, necesitand un timp destul de scurt pentru fierbere.
Ingrediente:
- 1kg ciuperci
- 50 ml ulei
- 50 g unt
- 300 g faina
- 200 g ceapa
- 200 g morcovi
- 100 g telina radacina
- 1,500 l supa
- sare
- malai
Mod de preparare:
Ciupercile se taie fasii, spalandu-se cu multa apa. Se pun la fiert in doi litri de apa. Dupa ce acestea s-au fiert, se adauga legumele taiate cuburi marunte. Odata ce s-au fiert, legumele si ciupercile se scurg si se pun intr-un bol separat.
Separat, se dizolva faina in 400 ml de supa. Peste aceasta se adauga putin ulei incins si restul de supa. Se pune la foc mic, amestecandu-se in continuu pentru a nu se forma cocoloase. Atunci cand este suficient de bine fiarta se adauga ciupercile si legumele si se mai lasa la fiert cateva minute. Deasupra se adauga untul.
Se poate servi cu mamaliga.
Pofta buna!
Foto: http://culinaronline.com
Ciulamaua de ciuperci ,