Pasca cu branza

GD Star Rating
loading...

pascaPasca cu branza este o reteta traditionala romaneasca ce se prepara indeosebi cu ocazia sarbatorilor pascale. Pasca cu branza necesita indemanare din partea gospodinelor, fiind nevoie de un timp mai lung pentru dospire si coacere.

Ingrediente aluat: 

  • 500g faina,
  • 250ml lapte,
  • 125g zahar,
  • 100ml unt topit si ulei,
  • 25g drojdie,
  • 2 galbenusuri,
  • coaja de lamaie si portocala,
  • 1 esenta de vanilie,
  • sare.

Ingrediente umplutura:

  • 500g branza dulce de vaci,
  • 2 oua,
  • 1 pahar de zahar pudra,
  • 80g de unt topit,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • coaja de lamaie,
  • 2 linguri de faina,
  • 50 g stafide inmuiate in rom timp de 1 ora.

 

Mod de preparare:

Se amesteca drojdia cu lapte caldut si cu doua lingurite de zahar. Se adauga trei linguri de faina si se lasa la crescut cateva minute.

Intr-un bol incapator se pune zaharul, laptele caldut, galbenusurile, sarea, arome, faina si maiaua crescuta. Dupa ce se amesteca bine, se adauga untul.

Se imparte aluatul in doua si asezam o foaie subtire in tava unsa cu ulei si faina, de preferat rotunda. Cu jumatatea din aluat ramasa se realizeaza o impletitura care se aseaza deasupra foii deja puse in tava.

Dupa ce se lasa la crescut se adauga in mijloc amestecul de branza, oua, zahar, unt, arome, faina si stafide. Se baga in cuptor, la foc potrivit. Atunci cand este scoasa din cuptor se unge cu miere de albine.

Paste Fericit!

Foto: http://www.enational.ro

Pasca cu branza, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Lasa un comentariu...

*