GD Star Rating
loading...
loading...
Un preparat delicios si satios, potrivit pentru orice moment al zilei.
Ingrediente:
- 300 g macaroane
- 150 g miez de nuca
- 80 g zahar
- 50 g margarina
- vanilie
- sare
Preparare:
Macaroanele se fierb in apa cu sare pentru 10 minute, apoi se scurg de apa in care au fiert, se trec prin jet de apa rece si se pun intr-o sita la scurs.
Separat, miezul de nuca se pune intr-o tigaie de teflon si se amesteca continuu cu o paleta din lemn pentru a se coace uniform.
Cand nuca este gata, se lasa la rece pentru a se putea zdrobi.
Intr-o cratita se pune margarina si se topeste la foc mic, se adauga nuca macinata, vanilia, zaharul si sarea, apoi se amesteca cateva minute.
La sfarsit se adauga macaroanele si se amesteca usor.
Sursa foto: www.petreusdan.ro
delicioasele macaroane cu nuca de post si nu numai.le faceam mereu la foc pe plita cand eram la scoala si parintii mei erau la coasa pe câmp din care trebuia sa le duc si lor.mirosul lor trecea peste gard si facea ca copii vecini sa dea nävalä la mine în ogradä pe neasteptate.Doamne ce vremuri ,ce copilarie si adolescenta frumoasa!!!!acum le prepara nepotelele mele.vä felicit pt.acest site.
loading...
loading...