Drobul de miel nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste, fiind o reteta traditional romaneasca.
Drobul de miel este o reteta usor de preparat, fiind nevoie doar de putina imaginatie.
Ingrediente:
● măruntaie de miel
● 10 ouă
● ceapă verde
● pătrunjel
● mărar
● două linguri de smântână
● o lingură de unt
● cinci-sase linguri de făină
● 5 linguri ulei
● sare, piper
Mod de preparare Drob de miel:
Se pun la fiert maruntaiele de miel intr-un vas cu apa. Dupa ce s-au fiert se toaca marunt.
Separat se caleste ceapa maruntita bine.
Se adauga peste carne. Se amesteca bine si se adauga celelalte ingrediente.
Pentru a fi pufos ouale se bat spuma.
Se tapeteaza o tava cu faina si ulei si se aseaza compozitia. Pe alocuri pot fi introduse jumatati de oua fierte, dand un aspect mai frumos in momentul felierii.
Pofta buna!
Foto: casamea.ro