Conopida pane cu sos de branza

conopida paneIndiferent de modul in care alegem sa o preparam, conopida ramane una dintre cele mai gustoase legume.

Ingrediente:

  • 1 conopida
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • 200 ml bere
  • sare
  • piper

Sos:

  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • 100 g branza rasa
  • 3 oua
  • zeama de lamaie
  • verdeata
  • condimente

Preparare:

Conopida se desface in buchetele mici, se spala, se fierbe in apa cu sare si se pune la scurs. Se separa albusurile de galbenusuri, apoi, in bolul cu galbenusuri se adauga sare si piper si se amesteca. Peste aceasta compozitie se adauga berea si faina si se amesteca bine. Albusurile batute se adauga peste aluatul de bere. Prin aceasta compozitie se tavalesc buchetele de conopida, apoi se prajesc in ulei pana cand se rumenesc. Dupa ce sunt scoase din tigaie, acestea se asaza pe un servet de hartie, care va absorbi surplusul de ulei.

Sosul de branza:

Galbenusurile si untul se amesteca si se fierb la bain-marie. Din cand in cand se va adauga cate putina zeama de lamaie. Cand sosul incepe sa se ingroase, se adauga branza rasa si se amesteca in continuare. Dupa ce s-a luat de pe foc, se adauga smantana si condimentele. La final se presara verdeata maruntita bine.

Lasa un comentariu...

*