Ciorba de miel

GD Star Rating
loading...

ciorba de mielCiorba de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paste, pe care orice roman il degusta cu mare placere.

Ciorba de miel este usor de preparat, fiind extrem de savuroasa.

Ingrediente:

  • 1 kg. carne de miel
  • 2 morcovi
  • telina
  • 2 linguri de orez
  • smantana
  • 2 oua
  • tarhon
  • 1 ceapa
  • otet
  • bors
  • verdeata – leustean

Mod de preparare ciorba de miel:

Taiati carnea in bucati potrivite si clatiti-o cu multa apa. Pentru a elimina mirosul specific al carnii o puteti pune in apa cu 2-3 linguri de otet.

Se pune carnea la fiert in apa rece – circa 5 litri, la foc redus.

Morcovii, ceapa si telina se toaca marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au inmuiat se pun in ciorba si se mai lasa sa fiarba 15 minute. Spre sfarsit se adauga orezul.

Se adauga borsul.

Se bat bine doua oua, se amesteca cu smanatana si se adauga treptat peste ciorba.

Se sareaza dupa gust si se adauga verdeata.

Pofta buna!

Foto: retete-mancare.ro

Ciorba de miel, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*