Racoritoare si gustoasa, ciorba de loboda este gustarea perfecta pentru zilele in care organismul nostru vrea sa stea departe de mancarurile grase.
Ingrediente:
- 5 legaturi de loboda
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 morcovi
- ½ buc. telina
- 1 ceasca orez
- 1 l bors
- 4 oua
- 1 leustean
Preparare:
Morcovul si telina se dau pe razatoare si se pun la fiert intr-o oala cu 1,5 l de apa. Loboda se spala, se taie in fasii si se pune la calit in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt.
Dupa ce s-a fiert zarzavatul, se rastoarna loboda calita peste acesta si se mai fierbe putin, apoi se adauga orezul. Cand s-a fiert orezul, se adauga borsul si se fierbe in continuare.
Separat, intr-o tigaie, se face o omleta din 4 oua batute cu putina faina. Omleta se rastoarna pe un tocator si se taie in cuburi, apoi se pune in oala de ciorba. Dupa cca. 5 min se adauga leusteanul tocat si se opreste focul.