Ciorba de loboda cu omleta

ciorba-de-loboda-cu-omletaRacoritoare si gustoasa, ciorba de loboda este gustarea perfecta pentru zilele in care organismul nostru vrea sa stea departe de mancarurile grase.

Ingrediente:

  • 5 legaturi de loboda
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 morcovi
  • ½ buc. telina
  • 1 ceasca orez
  • 1 l bors
  • 4 oua
  • 1 leustean

Preparare:

Morcovul si telina se dau pe razatoare si se pun la fiert intr-o oala cu 1,5 l de apa. Loboda se spala, se taie in fasii si se pune la calit in putin ulei impreuna cu ceapa tocata marunt.

Dupa ce s-a fiert zarzavatul, se rastoarna loboda calita peste acesta si se mai fierbe putin, apoi se adauga orezul. Cand s-a fiert orezul, se adauga borsul si se fierbe in continuare.

Separat, intr-o tigaie, se face o omleta din 4 oua batute cu putina faina. Omleta se rastoarna pe un tocator si se taie in cuburi, apoi se pune in oala de ciorba. Dupa cca. 5 min se adauga leusteanul tocat si se opreste focul.

Lasa un comentariu...

*