Ingrediente:
- zarzavat: 2 cepe, 1 pastarnac, 2 morcovi, 1 telina;
 - legume: 2 cartofi, 1 dovlecel, 3 rosii, 2 ardei grasi, 1 castravete, o mana de mazare si fasole verde, o varza, o conopida, o sfecla, 1 praz;
 - 2 oua,
 - o cana de smantana,
 - sare si piper,
 - verdeata: leustean, marar, patrunjel si telina.
 
Preparare:
Zarzavatul si legumele se toaca marunt. Se pun la fiert in 2l de apa, zarzavatul, fasole si mazarea, varza, sfecla, rosiile si ardeiul gras. Dupa 20 de minute de la primul clocot se adauga cartofii, dovlecelul, castravetele, conopida si se mai lasa sa fiarba inca 20 de minute. Se face dresul din oua si lapte, se adauga sare si piper dupa gust apoi se bate cu putina zeama din ciorba. La sfarsit se presara verdeata tocata marunt.