Bulz ardelenesc

GD Star Rating
loading...

bulz ardelenescIngrediente:

  • costita afumata fara os 400g
  • brinza de burduf 400g
  • 4 oua
  • malai
  • sare
  • telemea 200g

Preparare:

Se face o mamaliguta nici moale, nici prea tare. Costita se trage la tigaie felii subtiri si pe o parte si pe cealalta. In uleiul ramas se fac ouale ochiuri.

Se iau 4 boluri gen bol de ciorba si se aranjeaza feliile de costita. Peste costita punem mamaliga si brinza. In mijloc facem un cibulet, dupa care acoperim cu mamaliguta. Le dam la cuptor 5 min (sau microunde).

Luam bolul si il raturnam usor intr-o farfurie in asa fel incat sa nu se strice forma rotunda a bulzului si costita sa ramina imprimata frumos in mamaliguta. Punem un ochi deasupra si radem telemea prin razatoarea mica, decoram cu crenguta de patrunjel. . .

Mentiuni:

Ingredientele sunt pentru 4 portii, costita poate fi inlocuita cu kaizer, muschi file afumat si iese un bulz ardelenesc si mai gustos daca bagam niste bucatele de carnati de casa afumat pe langa brinza. . .

POFTA BUNA! !

Lasa un comentariu...

*