Bors oltenesc cu praz

GD Star Rating
loading...

O reteta gustoasa, specifica bucatariei oltenesti.

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 3 fire praz
  • 3 morcovi
  • 2 ardei
  • 3 rosii
  • 3 cartofi
  • 200 g fasole fideluta
  • 250 g slanina cu boia
  •  bors
  • 1 praf boia iute
  •  sare

Preparare:

Se taie slaninuta cubulete si rumeneste la foc mic. Cubuletele de slaninuta se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant.

Intre timp, se curata toate legumele, se spala, se taie marunt si se pun in oala sa fiarba la foc potrivit.

Dupa ce au fiert, se scot rosiile si morcovii cu spumiera si se paseaza cu blenderul. Crema se toarna in ciorba si se lasa sa clocoteasca inca putin.

Se drege cu sare si piper, se adauga bors, iar, la sfarsit, se pun cubuletele de slaninuta si rondelele de praz taiate fin. Borsul se serveste ornat cu patrunjel verde si cu boia iute de ardei.

Sursa foto: www.retete.unica.ro

Lasa un comentariu...

*