Bors moldovenesc cu ciuperci

GD Star Rating
loading...

O ciorbita gustoasa si hranitoare, specifica zonei Moldovei.

 

 

 

Ingrediente:

  • 300 g ciuperci
  • 500 g varza
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 cartofi
  • 100 g rosii prunisoare
  • 2 morcovi
  • 2 legaturi marar
  • 1 cana orez
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • bors

Preparare:

Se curata varza si se taie fideluta, apoi se freaca cu un praf de sare si se lasa separat intr-un bol, acoperit cu folie.

Ardeiul, gogosarul si ceapa se curata si se taie fasii subtiri, apoi se calesc in uleiul de masline. Se adauga cartofii, rosiile taiate cubulete, morcovii taiati rondele, orezul ales si spalat si se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Separat, se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se pun sa fiarba cu toate legumele. Spre sfarsit, se adauga varza si se mai lasa sa clocoteasca putin.

Dupa ce au fiert toate legumele, se drege ciorba cu bors, sare si piper, si se serveste cu marar verde din abundenta.

Sursa foto: www.retete.unica.ro

Lasa un comentariu...

*