Alba ca Zapada

GD Star Rating
loading...

prajitura-alba-ca-zapadaAlba ca Zapada este o prajitura delicioasa si destul de frecventa pe mesele romanilor, mai ales in timpul sarbatorilor.

Prajitura Alba ca Zapada necesita coacerea unor foi si umplerea acestora cu crema, solicitand un timp mai lung de preparare.

Ingrediente foi:

  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1 praf de copt sau amoniac
  • sare
  • faina

Ingrediente crema:

  • 200 g unt
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • zeama si coaja de lamaie
  • esente
  • 2 oua

Mod de preparare:

Se amesteca laptele cu zaharul, ouale, uleiul, sarea, amoniacul si faina, amestecandu-se bine pentru a nu se forma cocoloase.

Se imparte aluatul in trei parti egale si se intind trei foi care se aseaza pe fundul tavii tapetata cu faina si se baga la cuptor pentru a se coace.

Separat se pregateste crema. Se pune faina intr-o cratita si se amesteca laptele. Se adauga zaharul, coaja de lamaie. Se pune pe foc, amestecandu-se in continuu pentru a nu se forma cocoloase. La sfarsitul fierberii se adauga untul, zeama de lamaie, ouale, esentele.

Se aseaza crema pe foi si se da la rece.

Pofta buna!

Foto: 3.bp.blogspot.com

Alba ca Zapada, 2.5 out of 5 based on 2 ratings

Lasa un comentariu...

*