Ziua Talharilor

GD Star Rating
loading...

ziua talharilorZiua Talharilor este una dintre renumitele legende romanesti, serbate in data de 11 noiembrie. Din numarul mare al legendelor populare, se pare ca o zi este inchinata atat pentru hoti, cat si pentru pagubiti.

In acest fel, in data de 11 noiembrie, toti cei care se ocupa cu astfel de indeletniciri nu tocmai curate, precum si toti aceia care in timpul vietii au fost pagubiti de catre altii cu anumite lucruri dragi, fiind dornici a afla locul in care sunt situate incearca sa serbeze si sa urmeze datinile crestinesti pentru descoperirea faptasilor, dar si pentru ascunderea adevarului vreme indelungata.

Asa se face ca la inceput de luna noiembrie, de ziua Talharilor, atat hotii, cat si persoanele care au fost pradate merg la biserica, pentru a se inchina sfantului Mina in vederea indeplinirii dorintelor lor. Vor pune lumanari aprinse la sfesnicele bisericii, inchinandu-se, in acelasi timp, pentru descoperirea faptuitorilor.

Legenda spune ca toti aceia care sunt credinciosi sfantului Mina ajung in cele din urma sa afle locul in care se afla lucrurile furate. De asememea, talharii cu credinta ar putea fi si ei protejati.

Tot in aceasta zi, fetele nemaritate aprind lumanari si se roaga pentru ca cei dragi sa le poata indragi si iubi.

Foto: http://www.cugetliber.ro

Ziua Talharilor, 4.3 out of 5 based on 4 ratings

Lasa un comentariu...

*