Tunelul si lacul de sub Tampa

GD Star Rating
loading...

Tunelul si lacul de sub Tampa reprezinta una dintre legendele romanesti, cunoscute de catre toti cei care locuiesc in preajma muntelui.

tampa-brasovChiar daca astazi pare a fi o legenda, demult in trecut, in timpul anilor 1940, autoritatile si-au dorit sa construiasca sub Tampa un tunel care sa faca legatura intre orasul vechi si Valea Cetatii, unul dintre cartierele orasului Brasov. Cu toate acestea, ideea construirii tunelului a fost curmata de planurile de razboi ale tarii noastre.

In anul 1979, autoritatile au considerat iarasi necesara ideea construirii tunelului, deservind interesele cartierului Racadau. Chiar si asa, constienti de importanta tunelului, autoritatile au stopat lucrarile pentru a doua oara intrucat legenda spune ca in interiorul muntelui ar exista un lac cu apa sarata, fapt care ar fi putut pune in pericol siguranta intregului oras. Odata strapunsa roca muntelui, atunci din interiorul sau ar fi putut napusti suvoaie imense de apa care nu ar fi putut avea nicio opreliste.

De-a lungul anilor s-au realizat numeroase cercetari, insa din studiile de specialitate nu a putut fi demonstrata existenta lacului cu apa sarata. Insa, legenda continua si astazi, fiind la fel de vie printre localnici.

Foto: http://www.ilovebrasov.ro

 

Tunelul si lacul de sub Tampa, 4.6 out of 5 based on 12 ratings

2 Responses to “Tunelul si lacul de sub Tampa”

Read below or add a comment...

 1. sabina copilu-cheatra says:

  am trait 40 de ani in brasov ,si nu am stiut de acesta „legenda” !!!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. socol ioan says:

  fratilor :forari vertical pe mijlocul tampei si va edificati cu existents laculuisarat
  mi se spune ca acest comentariu propunere a mai fost facut,semn bun ca cineva mai gandeste la fel succes,oricum tehnologic tot trebuie facute 1-3 forari verticale

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Lasa un comentariu...

*