Legendele Muntilor Bucegi

GD Star Rating
loading...

muntii-bucegi-iarnaLegendele Muntilor Bucegi sunt destul de numeroase si cunoscute atat in tara, cat si peste hotare. Misterele ascunse sub crestele abrupte ale Muntilor Bucegi ii fac pe turistii aflati in aceste locuri sa se intrebe daca intr-adevar exista in ele un sambure de adevar.

Legendele Muntilor Bucegi s-au dovedit de-a lungul timpului atat de impresionante incat specialistii nu au cum sa le raspunda.

Una dintre legendele Muntilor Bucegi spune ca pe varfurile acestora exista un nivel destul de crescut de radiatii. Explicatia consta in faptul ca in aceste locuri a existat demult un sanctuar de origine dacica, ceea ce poate determina aceste radiatii nefaste.

O alta legenda a Muntilor Bucegi consta in faptul ca acesti munti sunt strabatuti pe subteran de tuneluri lungi de sute de kilometri. Explicatia se leaga tot de sanctuarele existente pe Varful Omu, Retezat si Ceahlau. Se spune ca toate tunelurile creau „triunghiul de aur”.

Apa de pe crestele Muntilor Bucegi nu are bacterii – ar putea fi o alta legenda unica in lume. Potrivit cercetarilor realizate la „Sapte izvoare”s-a constatat ca apa din aceste locuri nu are nicio urma de bacterii, un lucru unic in lume. De asemenea, s-a constatat ca aceste izvoare se alimenteaza din lacuri subterane inca necunoscute, ce au un debit urias de apa, generand chiar 4000 de litri pe secunda.

O alta legenda a Muntilor Bucegi este legata de luna august a anului 1993. In aceasta luna, Muntii Bucegi au fost zguduiti in fiecare zi de cate un cutremur. De atunci si pana astazi nu a mai existat nicio miscare tectonica. Oare tunelurile subterane au fost daramate in acea luna nefasta?

Foto: http://photoexpression.files.wordpress.com

Legendele Muntilor Bucegi, 4.7 out of 5 based on 7 ratings

One Response to “Legendele Muntilor Bucegi”

Read below or add a comment...

 1. gabriela says:

  intre Egipt si Mexic si bucegi, se spune ca ar fi o legatura stransa

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Lasa un comentariu...

*