Legendele Bisericii Negre

GD Star Rating
loading...

biserica neagraLegendele Bisericii Negre din Brasov sunt destul de vestite in localitate. Biserica Neagra reprezinta un edificiu destul de important pentru zona Transilvaniei, fiind un adevarat monument istoric al neamului.

Legenda Bisericii Negre spune ca preotul care slujea in interiorul Bisericii avea un baiat destul de nazdravan care facea o serie intreaga de prostioara. Pentru a-l linisti, tatal sau il tinea inchis in podul Bisericii Negre. Asa se intampla ca baiatul a murit in incendiul care a cuprins Biserica in acele vremuri. Drept urmare, tatal sau i-a construit o statuie pe care a asezat-o foarte aproape de locul in care l-a tinut inchis.

O alta legenda a Bisericii Negre spune ca baiatul preotului ajuta la constructia acesteia. Unul dintre mesteri l-a rugat sa se uite daca zidul este drept, baiatul s-a aplecat peste zid si a cazut. Cu toate acestea, cunoscatorii spun ca adevarata legenda a Bisericii Negre ne descrie un mester care nu dorea sa fie dat afara de la serviciu din cauza baiatului care il ajuta. Acesta l-a pus pe baiat sa se uite peste zid si l-a impins peste zid.

O alta legenda a Bisericii Negre ne dezvaluie istoria mingii de tenis infipte in caciula unei statui. Se spune ca aceasta a ajuns acolo atunci cand niste tineri jucau tennis pe inserat.

Cu toate ca legendele Bisericii Negre sunt destul de multe nu se cunoaste cu exactitate existenta acestor elemente.

Foto: http://www.romanianmonasteries.org

Legendele Bisericii Negre , 5.0 out of 5 based on 6 ratings

One Response to “Legendele Bisericii Negre”

Read below or add a comment...

 1. cris says:

  Felicitari foarte reusit articolul. Biserica Neagra este este fenomenala. Merita vizitata.

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Lasa un comentariu...

*