Legenda Manastirii Cozia

GD Star Rating
loading...

manastirea-cozia-1

Picture 1 of 17

Legenda Manastirii Cozia este strans legata de domnia lui Mircea cel Batran.

Legenda Manastirii Cozia spune ca in subsolul manastirii se afla un tunel care ascunde o multime de mistere. Acest tunel porneste din interiorul Manastirii Cozia, traverseaza pe sub Olt, ajungand pe malul celalalt al raului.

Legenda Manastirii Cozia spune ca acest tunel a fost construit de Mircea cel Batran, servind ca aparare impotriva dusmanilor si cotropitorilor.

Potrivit locuitorilor, legenda Manastirii Cozia porneste de la tunelul construit in subteran de domnitorul lui Mircea cel Batran. Acest tunel ajunge pana in Poiana Bivolari. Se spune ca acest tunel a fost construit in anul 1386.

Legenda Manastirii CoziaLegenda Manastirii Cozia spune ca acest tunel porneste de la strana dreapta. Cu toate acestea, spusele preotilor care oficiaza slujbe aici, dar si ale staretului Vartolomeu Andronie sunt de parere ca acest tunel nu exista in realitate, fiind doar una dintre inventiile pur romanesti, construite din dorinta de mister a localnicilor.

Legenda Manastirii Cozia spune ca, in perioada domniei lui Mircea cel Batran in aceste locuri a sosit o ceata de boieri care erau de partea turcilor pentru a-l asasina. Se spune ca acesta s-a putut salva prin coborarea prin acest tunel, ajungand astfel dincolo de malul raului drept, locatie unde si-a putut gasi salvarea.

Legenda Manastirii Cozia , 3.6 out of 5 based on 11 ratings

One Response to “Legenda Manastirii Cozia”

Read below or add a comment...

  1. Multumesc pentru informatie

    GD Star Rating
    loading...
    GD Star Rating
    loading...

Lasa un comentariu...

*