Legenda Bucurestiului

GD Star Rating
loading...

legenda bucurestiuluiLegenda Bucurestiului se numara printre cele mai populare din tara.

Legenda Bucurestiului este strans legata de raul Dambovita. Se spune ca odata in aceste locuri impadurite locuia un padurar impreuna cu fiica sa pe care o chema Dambovita.

Legenda Bucurestiului spune ca Dambovita cunostea padurile atat de bine incat ii era greu sa se rataceasca.

Odata fata intalni un print care era ratacit in padure. Printul o ruga pe fata sa ii arate drumul. Dambovita ii arata acestuia drumul si drept rasplata a cerut-o de sotie.

Legenda Bucurestiului spune ca aceasta a refuzat propunerea printului intrucat era deja logodita cu un tanar Bucur care locuia langa padure.

Asa se face ca printul mai inainte de plecare si de a-si lua adio de la fata ii darui acesteia un cutit si un titirez, spunandu-i ca orice dorinta isi va pune se va intampla ori de cate ori va rasuci din titirez.

Dambovita s-a dus repede la Bucur si i-a spus toata istorioara, demonstrandu-i ca i-a fost fidela. Pentru a-i arata puterile titirezului aceasta a rasucit din el si a infipt cutitul intr-o piatra. Dintr-o data, din acea piatra a iesit o apa atat de pura ca fata insasi.

Asa se face ca raul a luat numele fetei, iar cei doi au intemeiat langa padure un sat cu numele Bucuresti, numele logodnicului fetei.

Foto: http://3.bp.blogspot.com

Legenda Bucurestiului , 4.5 out of 5 based on 10 ratings

Lasa un comentariu...

*