Legenda Cimitirului Vesel de la Sapanta

GD Star Rating
loading...

Legenda Cimitirului Vesel de la Sapanta nu putea fi altfel decat una …vesela.

Legenda Cimitirului Vesel de la Sapanta ne aduce aminte de era stramosilor nostri daci. Acestia erau de parere ca ori de cate ori cineva murea, acesta devenea automat fericit intrucat dupa moarte avea loc intalnirea cu zeul ceresc intitulat de ei Zamolxe.

Legenda Cimitirului Vesel de la Sapanta spune ca Stan ICimitirul Vesel de la Sapantaon Patras, fondatorul acestuia, a creat o adevarata opera de arta in aceste locuri incercand astfel sa imprime locuitorilor traditiile poporului dac. A reusit sa transforme crucile si sa le picteze in asa fel incat fiecare turist ajuns aici sa aiba parte de clipe vesele si nu de momente de suparare, schimbandu-se viziunea asupra vietii si mortii.

Cimitirul Vesel de la Sapanta se afla in zona Maramuresului, chiar in satul ce ii poarta numele, fiind situat la aproximativ 18 kilometri de Sighetul Marmatiei.

Legendele Cimitirului Vesel de la Sapanta sunt atat de renumite incat acesta a obtinut locul intai dintre toate monumentele funerare din Europa, albastrul de Sapanta devenind o culoare foarte cunoscuta peste hotare.

Galerie adaugata de Catalinex:

Legenda Cimitirului Vesel de la Sapanta , 4.6 out of 5 based on 5 ratings

Lasa un comentariu...

*