Legendele Sanzienelor

GD Star Rating
loading...

sanzieneLegendele Sanzienelor sunt destul de numeroase. Sanzienele se serbeaza odata cu Sarbatoare Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, in data de 24 iunie.

Legenda Sanzienelor provine din Bucovina si spune ca Sanziana era o fata foarte saraca, orfana de ambii parinti ce nu se afla in grija nimanui. Sarmana, suferea destul de mult din cauza semenilor sai care o alungau si nu ii ofereau niciun pic din linistea si dragostea de care avea nevoie.

Cu toate acestea, legenda Sanzienelor spune ca fata se ruga mereu Domnului sa o aiba in paza si sa ii ofere o viata mai buna. Animalele si pasarile cerului pareau trimise de catre Dumnezeu, fiind singurele care o ocroteau si care o hraneau.

Intr-o zi, Sanziana se imbolnavi rau si statea abatuta pe un pat facut din crengute cu iarba deasa. In acel timp, trecu pe langa ea Sfanta Vineri care dorea sa ii ajute pe cei nevoiasi si napastuiti de soarta. Vazand-o pe saraca fata prin ce chinuri a trecut i se facu mila de aceasta si o transforma intr-o floare frumoasa de nu iti puteai lua privirea de la ea, galben-aurie.

Asadar, Legenda Sanzienelor face referire la niste flori magice. Oricine va gasi o astfel de floare va fi ferit de rele toata viata si se va vindeca.

In cinstea Sanzienei, oamenii impletesc coronite din aceste flori plapande pe care le pun la icoanele bisericilor, amintindu-si povestea sarmanei Sanziana.

Foto: http://www.yogaesoteric.net

 

Legendele Sanzienelor , 4.1 out of 5 based on 9 ratings

Lasa un comentariu...

*