Legendele Pesterii cu aburi

GD Star Rating
loading...

pestera cu aburiLegendele Pesterii cu aburi sunt destul de atragatoare pentru turisti. Legendele Pesterii cu aburi dateaza de acum mai bine de 2500 de ani, moment in care, potrivit specialistilor, a luat fiinta pestera.

Legendele Pesterii cu aburi sunt strans legate de emanatiile de aburi din interiorul sau. Desi nu se numara printre cele mai mari pesteri din tara, aceasta a fost, de-a lungul timpului destul de cercetata de speologi.

Aburul din Pestera cu aburi provine de la o crapatura in peretii acesteia din care ies aburi la temperaturi ridicate. Mirosul aburilor nu este unul tocmai placut, aducand aminte de mirosul de sulf.

Legendele Pesterii cu aburi ne aduc aminte de puterea zeilor din antichitate, spunandu-se astfel ca aceasta a fost acum 2500 de ani locatia unui altar al unei zeite. Potrivit datelor se spune ca Burebista, in timpul domniei sale, a ajuns la Pestera cu aburi pentru a discuta cu zeita si pentru a i se oferi ajutor in fata dusmanilor straini.

O alta legenda a Pesterii cu aburi mai spune ca Hercule a devenit inlocuitorul zeitei Bendis in pestera. Cu ajutorul aburilor ce ieseau necontenit din despicatura din pestera, romanii au primit de nenumarate ori ajutor, aburii avand proprietati vindecatoare asupra organismului.

Pestera cu aburi se afla situata destul de aproape de statiunea turistica Baile Herculane.

 

Foto: http://img.carpati.org

Legendele Pesterii cu aburi , 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Lasa un comentariu...

*