Legenda numelui Lacului Dracului

GD Star Rating
loading...

LaculDraculuiLegenda numelui Lacului Dracului este foarte frumos alcatuita. Lacul Dracului se afla in Muntii Locvei, in apropiere de Cheile Nerei.

Legenda numelui Lacului Dracului spune ca intr-o primavara, un om batran a iesit cu caprele la pascut in apropiere de Poiana Meliugului. Iezii se jucau si mancau mugurii copacilor, lasandu-i fara rod. Pentru a-i cuminti si pentru a nu cadea in apele raului din apropiere mosul ii striga intr-una. La un moment dat, mosul facu un foc pentru a se incalzi putin si privi catre un lac ce se intrezarea printre crengile copacilor. Auzi un zgomot destul de puternic intrucat in lac cazu unul dintre tapii sai. Acesta nu avea cum sa il salveze si sari in lac, injunghiind animalul ce se zbatea.

Legenda numelui Lacului Dracului spune ca in timp ce mosul se pregatea sa ia animalul in spate sa il duca in sat, veni un om destul de mic de inaltime ce avea un peste in mana si se aseza langa focul facut de mos. Omuletul ajuta mosul sa faca o prinsoare pentru a duce tapul in sat, cerandu-i in schimb sa ii friga pestele pe foc fara a i se stramba coada. Mosul ii ceru si el omului sa ii friga capul tapului in asa fel incat sa nu i se vada dintii.

Legenda numelui Lacului Dracului mai spune ca mosul a infipt o creanga prin gura pestelui si pana la coada, reusind astfel sa ii friga pestele fara a-i stramba coada. Omul a cusut gura tapului si a pus-o la fript, insa focul a facut sa i se vada dintii, rupand prinsoarea facuta prin cusatura.

De ciuda, omul s-a suparat asa de tare incat a sarit in lac si nu a mai aparut. Mosul a ramas atat de inspaimantat considerand ca acel om a fost insusi dracul. Din acest moment s-a numit Lacul Dracului.

Foto: http://3.bp.blogspot.com

Legenda numelui Lacului Dracului , 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Lasa un comentariu...

*