Legenda oualor rosii

GD Star Rating
loading...

oua rosiiLegenda oualor rosii este pe cat de interesanta, pe atat de trista daca ne gandim la cele indurate de Mantuitorul Iisus Hristos in Saptamana Mare.

Legenda oualor rosii spune ca in noaptea de Invierii Domnului, Pilat fusese invitat la o petrecere. Acesta tinea in mana un ou. In acel moment a intrat in sala de petreceri un centurion si a strigat ca “Hristos a Inviat!”.

Legenda oualor rosii spune ca la auzul vestii Pilat a spus ironic ca Iisus va invia in momentul in care oul pe care il tinea in mana se va inrosi. Imediat, oul a capatat culoarea rosie. Din acel moment fiecare crestin ciocneste in ziua de Paste ouale rosii.

O alta legenda a oualor rosii mai spune ca in duminica Invierii o fetita frumoasa mergea sa vanda la piata mai multe oua pe care le tinea in poale. In drumul sau, fetita s-a intalnit cu un evreu care a salutat-o cu “Hristos a Inviat!”. De atunci oamenii au prins obiceiul ca pana la Inaltare sa se salute in acest fel, folosind spusele biblice.

Din punct de vedere crestinesc oul il infatiseaza pe Dumnezeu, rosul simbolizand sangele Mantuitorului. In joia Mare fiecare crestin vopseste si incondeiaza ouale, gandindu-se la legenda oualelor rosii.

Foto: http://petrutapop.ro

Legenda oualor rosii , 4.3 out of 5 based on 32 ratings

4 Responses to “Legenda oualor rosii”

Read below or add a comment...

 1. loredana says:

  este foarte interesanta aceasta legenda

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 2. Aron says:

  Pe cind Isus era rastignit pe cruce, mama sa Maria, avind un cos cu oua in mina, s-a pus in genunchi la picioarele Lui, iar cosul l-a pus linga Ea! Din rana facuta de sutasul roman in coasta dreapta a Lui Isus ii curgea singe, iar singele s-a prelins si a cazut si pe ouale din cos ale mamei Sale Maria, care mai venise insotita si de Maria Magdalena si un discipol al Lui Isus, Ioan!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 3. Foarte frumos ce ai scris
  O legenda foarte interesanta

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...
 4. Frumoasa legenda!!!

  GD Star Rating
  loading...
  GD Star Rating
  loading...

Lasa un comentariu...

*