Dulceata de pepene galben

Un desert delicios care pastreaza aroma verii si ne bucura simturile.

 

 

 

Ingrediente:

  • 1 pepene galben
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie

Preparare:

Se curata pepenele de coaja si de samburi, apoi se taie cubulete. Acestea se pun intr-o strecuratoare si se tin (cu tot cu strecuratoare) 2 minute intr-un vas cu 3 pahare de apa clocotita.

Se limpezeste miezul de pepene cu apa rece si se lasa la scurs.

Zaharul se toarna peste apa in care s-a oparit miezul si, cand s-a topit, se adauga cubuletele de pepene. Dulceata se fierbe pana cand pepenele se inmoaie.

Cand dulceata este aproape gata, se adauga zeama de lamaie.

Dupa ce s-a racit, dulceata se pune in borcane.

Sursa foto: www. famclub.ro

Lasa un comentariu...

*