O reteta simpla de cornuri cu magiun de prune, care se pot servi calde sau reci.
Ingrediente:
- 700 g faina
- 3 oua
- 25 g drojdie proaspata
- 120 g zahar
- 30 ml ulei
- 1 praf de sare
- 200 ml lapte
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 galbenus pentru uns cornurile
Umplutura:
- magiun de prune
Decor:
- zahar pudra
Preparare:
Laptele se incalzeste putin, apoi se amesteca cu drojdia pana cand aceasta se dizolva.
Se adauga zaharul, sarea, uleiul, zaharul vanilat si se amesteca pana la dizolvarea zaharului.
Se adauga ouale, se amesteca bine, apoi se adauga treptat faina pana se obtine un aluat vartos. Se framanta bine, se pudreaza cu faina si se lasa la crescut, intr-un loc mai cald, pana isi dubleaza volumul.
Blatul de lucru se pudreaza cu faina, apoi se intinde aluatul si se portioneaza in 16 bucati.
Pe fiecare bucata se pune cate o lingurita de magiun si se ruleaza dinspre margine spre varf.
Cornurile cu magiun se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, lasand un mic spatiu intre ele deoarece vor mai creste la cuptor. Se ung cu galbenus de ou si se lasa cca. 15 minute sa mai creasca.
Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa aprox. 20 minute, pana cand cornurile incep sa se rumeneasca.
La final, se presara zahar pudra peste ele.
Sursa foto: www.ecuisine.ro