Daca va era dor de o prajitura simpla si gustoasa, va recomandam prajitura cu scortisoara si mere!
Ingrediente:
- 500 g faina
- 4 galbenusuri
- 200 g iaurt
- 100 g zahar pudra
- 300 g margarina pentru prajituri
- 7 mere
- un bat scortisoara
- 1 lingurita extract de vanilie
- 140 g zahar tos
- 300 g branza mascarpone
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- coaja de la o lamaie
- un praf de sare
Preparare:
Se framanta un aluat din faina, galbenusuri, untul taiat cubulete, iaurt, zahar pudra, coaja de lamaie si sare. Se framanta pana se obtine un aluat usor de intins, apoi se infasoara in folie de plastic si se da la rece.
Merele se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc impreuna cu zaharul, vanilia si scortisoara. Se dau la rece.
Crema de branza se pregateste in felul urmator. Se freaca zaharul cu galbenusurile si cu branza mascarpone, apoi se adauga esenta de vanilie si se lasa la rece.
Se intinde o parte din aluat in tava, se adauga un strat gros de mere, iar deasupra se rade restul aluatului.
Se baga in cuptor si, dupa ce s-a rumenit, se scoate si se lasa sa se raceasca.
Prajitura se serveste cu crema de branza.