Ziua Drapelului National

GD Star Rating
loading...

Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

 

 

Conform legii, aceasta zi va fi marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

Tricolorul romanesc era cunoscut inca din deceniul 4 al sec. al XIX-lea drept simbol national, cu cel putin un deceniu inainte de oficializarea sa.

In timpul revolutiei de la 1848, Tricolorul a fost adoptat ca simbol al natiunii in prima zi a victoriei revolutiei burghezo-democratica, cand a vut loc abdicarea domnitorului Gheorghe Bibescu, instaurarea Guvernului provizoriu de la Bucuresti si promulgarea decretului nr. 1 de instituire a drapelului national.

Ziua Drapelului National a fost instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cand Guvernul revolutionar a decretat ca Tricolorul – rosu, galben si albastru – sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor.

Cele trei culori impartite in mod egal reprezinta principiul egalitatii, orientarea culorilor in sus semnifica verticalitatea, cifra trei este numarul perfect.

Sursa foto: www.manager.ro

Ziua Drapelului National, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*