Intampinarea Domnului

GD Star Rating
loading...

Intampinarea Domnului este praznuita la 40 de zile de la nasterea lui Iisus Hristos, pe 2 februarie.

 

 

Aducerea la Templu a Pruncului Iisus, sau Intampinarea Domnului, este unul dintre Praznicele Imparatesti ale Bisericii Ortodoxe.

Aceasta sarbatoare mai este cunoscuta si sub numele de Ziua Lumanarilor, in special in tarile vestice, datorita obiceiului de a binecuvanta lumanarile in aceasta zi.

In seara de dinaintea sarbatorii, se slujeste o Vecernie care contine trei citiri din Vechiul Testament.

Tema tuturor acestor citiri este schimbarea dinspre Vechiul Testament spre Noul Testament, legea cea veche devenind ceva nou. Fiul lui Dumnezeu, Datatorul legii celei noi, este Cel care implineste legea, fiind purtat in bratele lui Simeon ca orice copil omenesc.

Intampinarea Domnului sau aducerea Lui spre inchinare a ramas ca pilda si la noi, ca indatorire a mamelor de a aduce pruncii la biserica, la patruzeci de zile dupa nastere, pentru molifta de curatire si pentru inchinarea pruncilor la sfintele icoane.

In credinta populara, ziua de 2 februarie este cunoscuta sub denumirea de Ziua Ursului. Copiii erau unsi cu grasime de urs. Prin aceasta practica se credea ca puterea acestui animal era transferata asupra copiilor.

Sursa foto: www.tasteandsee2.blogspot.com

Intampinarea Domnului, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasa un comentariu...

*